Seurassa tapahtuu...

2.8.2017Uudet nettisivut avattuLue lisää »23.4.2017Ystävälleni -Nuorisoseura Rajan Nuorten kevätkonserttiLue lisää »2.4.2017Rajan Nuorten ryhmät menestyivät TanssimyllyssäLue lisää »8.2.2017Seuran kevätkokous perjantaina 10.2.Lue lisää »

Satunnainen kuva

68
Share |

Kirjavat

dsc_0334.jpg

Kansantanssiryhmä Kirjavat on perustettu Lappeenrannassa vuonna 1995. Ryhmässä tanssii 13 nuorta aikuista, neljä poikaa ja yhdeksän tyttöä. Suurin osa tanssijoista on aloittanut harrastuksensa jo alle kouluikäisinä ja ollut mukana ryhmän perustamisesta lähtien. Vuonna 2015 Kirjavat juhlistaa 20-vuotista toimintaansa. Ryhmää ohjaa Merja Skyttä.

Tammikuussa 2014 Kirjavat valittiin Pispalan Sottiisin päätoimikunnan toimesta Vuoden 2014 Kansantanssiyhtyeeksi. Ryhmä kantaa manttelia seuraavat kaksi vuotta, ja se on yksi merkittävimmistä tunnustuspalkinnoista, jonka suomalainen kansantanssiryhmä voi saada. Nimitys on myös ensimmäinen laatuaan Etelä-Karjalassa toimivalle kansantanssiryhmälle.

Kirjavat on osallistunut Suomessa useisiin katselmuksiin ja luokitteluihin. Myös erilaiset kansantanssitapahtumat kuten Sottiisin kaikki kolme vuodenaikaa ovat must. Lappeenrantalaisina heille on ollut kunnia olla mukana jokaisissa Lasten Kalenoissa, ensin osallistujina ja myöhemmin ohjaajina ja talkoolaisina.

Valtakunnallisissa Kalevan Nuorten lasten ja nuorten luokitteluissa Kirjavat on luokiteltu vuosina 2000 ja 2002 hopeasarjaan, ja vuonna 2004 kultasarjaan. Ryhmän osaamista on myös palkittu mm. Nuori Kulttuuri Moves-tapahtumassa Kuopiossa. Suomen Nuorisoseurojen aikuisryhmien kansantanssiluokittelussa Kirjavat on luokiteltu keväällä 2007 toiseksi ylimpään luokitukseen, valiosarjaan. Maaliskuussa 2009 Kirjavat ylsi ylimpään luokitukseen, mestaruussarjaan ainoana ryhmänä Suomessa. Viimeisimmässä luokittelussa 2013 Kirjavat luokiteltiin jälleen mestaruussarjaan.

Kirjavat on vuosien varrella vieraillut ulkomailla ja vienyt suomalaista kansantanssia ja kulttuuria maailmalle. Aikaisempia yhteisiä matkoja ryhmälle on kertynyt jo useita ympäri maailmaa niin Etelä-Amerikassa, Aasiassa kuin Euroopassakin. Viimeisin matka suuntautui Meksikoon lokakuussa 2014, kun Kirjavat osallistui paikallisen tanssiryhmän järjestämälle kansainväliselle 'Estampas del Mundo'-kansantanssifestivaalille.

Kirjavien ohjelmisto koostuu pääosin perinteen pohjalle rakennetuista uusista koreografioista ja esittävästä kansantanssista, mutta joukosta löytyy myös aivan perinteisiäkin tansseja. Ryhmä pyrkii jatkuvasti kehittämää omaa osaamistaan ja tekemään kansantanssia omalla tyylillään.

Osa ryhmän tanssijoista opiskelee ja työskentelee muissa kaupungeissa, mikä asettaa uusia haasteita ryhmän toiminnalle. Yhteinen palo tanssiin tuo kuitenkin ryhmän yhteen harjoituksia ja keikkoja varten yhä uudelleen!

 

Yhteystiedot:

Ohjaaja Merja Skyttä 040-5350739

yhteydenotot sähköpostitse kirjavat(at)gmail.com

 

Seuraa Kirjavia!

Ajankohtaista tietoa Kirjavien toiminnasta, tulevista esiintymisistä ja tapahtumista sekä matkakertomuksia ja kuvia löydät Kirjavien blogista, osoitteesta http://kirjavat.blogspot.com/

Facebook: Kansantanssiryhmä Kirjavat

Instagram: @kirjavat